Reparații Pardoseli din Beton

reparatii pardoseli beton

Reparații pardoseli din beton

Pardoselile din beton sunt cele mai des întâlnite în toate sectoarele de construcții – atât civile cât și industriale.
 
Pardoselile industriale din beton sunt rezistente la variațiile mari de temperatură, la condițiile meteo extreme, au rezistență mare la trafic și exploatare, fiind durabile în timp.

Pardoselile din beton prezintă un risc scăzut de crăpare sau fisurare dacă sunt turnate, respectând standardele actuale, dacă se respectă dozarea substanțelor componente și dacă sunt turnate corespunzător.

În cazul în care rosturile de dilatare sunt deteriorate și apar crăpături ale plăcilor din beton, acestea necesită reparații pentru a nu continua să se deterioreze și pentru a nu deteriora utilajele de transport și roțile acestora.

Principalii factori care duc la deteriorarea plăcilor și a rosturilor de dilatare a pardoselilor din beton sunt:

În cazul în care este nevoie să intervenim la repararea rosturilor de dilatare și a fisurilor din șapele industriale de beton trebuie să luăm în calcul următoarele aspecte:

1.Care sunt condițiile de trafic la care este supusă pardoseala (sarcina vehiculelor folosite, frecvența de utilizare, temperatura spațiului).

reparații pardoseli beton

2.Dimensiunile reparațiilor necesare (lățime, adâncime și lungime)

reparații pardoseli beton

Apoi se începe refacerea acestora conform următoarei proceduri:

A. Se șanfrenează rosturile de dilatare și crăpăturile.

Avantajele refacerii rosturilor de dilatare și ale reparării crăpăturilor din pardoselile industriale din beton sunt:

  • Poliureea flexibilă ajută la egalizarea controlată a pardoselilor din beton după ce acestea s-au mișcat.
  • Poliureea are o rezistență sporită la sarcini și nu își modifică forma în urma exploatării, fiind extrem de rezistentă în timp, iar una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este că protejează muchiile rosturilor din placa de beton.
  • Poliureea folosită pentru aceste reparații este flexibilă și elimina riscul apariției crăpăturilor în placă.
  • Egalizarea suprafeței pardoselii.
  • După tăierea surplusului de poliuree aceasta rămâne la același nivel cu restul pardoselii de beton, rezultând o cale de rulare îmbunătățită, necesară stivuitoarelor și cărucioarelor, împiedicând deteriorarea roților, reducând costurile de înlocuire și de mentenanță.
  • Poliureea folosită la reparațiile pardoselilor de beton are o rezistență sporită la agenții chimici și la variațiile de temperatură.
  • Datorită perioadei de viață lungi a poliureei folosite, aceasta nu trebuie înlocuită în mod frecvent, reducându-se astfel costul reparațiilor pe termen lung.
  • Poliureea bicomponenta folosită se ancorează bine de pereții rostului pardoselilor de beton, nu se desprinde de aceștia și nu permite apei să între în rost. Astfel în pereții rosturilor și crăpăturilor din placa de beton nu se mai infiltrează apa, motiv pentru care aceștia nu se mai deteriorează în mod accelerat, permițând o bună funcționalitate a pardoselii.
  • Datorită procedurilor folosite, prin șanfrenarea mecanizată și a umplerii rosturilor cu pompa de poliuree, se poate reface o cantitate mare de rosturi și crăpături ale pardoselilor de beton turnat (minimum 200 ml/zi).
  • După efectuarea acestor lucrări de reparații, activitatea poate fi reluată imediat datorită faptului că timpul de uscare al poliureei folosite este de 30 minute.

B. Reparații găuri și zone deteriorate la suprafață pardoselilor de beton turnat, indiferent dacă acesta este sclivisit sau elicopterizat. Pardoselile industriale din beton se pot deprecia în timp, dar ele pot fi ușor reconstruite/reparate:

1.Primul pas ar fi înlăturarea betonului deteriorat și a bucăților care se desprind.

beton reconditionare

2.Găurile se curăță prin periere și se aspiră, iar apoi se toarnă mortar poliuretanic bi-component sau poliuree rigidă.

reconditionare beton

3.După ce reparațiile efectuate se usucă (30-60 minute), se șlefuiește surplusul de material, conferindu-i pardoselii industriale de beton planeitatea dorită.

beton reparat

Avantajele recondiționării/reconstrucției pardoselii industriale:

  • Materialele folosite sunt foarte rezistente;
  • Timpul de lucru este foarte rapid și nu necesită oprirea activității decât în zone restrânse și pentru o perioadă scurtă (uscare in 40-60 minute), astfel încât traficul utilajelor și exploatarea pardoselii se pot face imediat după finalizarea intervenției;
  • Costul de recondiționare este foarte mic în comparație cu costul de refacere al pardoselii.

Ești interesat de Repararea Pardoselilor din Beton?

Scrie-ne și iți vom răspunde în cel mai scut timp.